Honda Winner X 2022 versi facelift terbaharu di pasaran Maldives

Honda Winner X (Honda RS-X di pasaran Malaysia) merupakan salah sebuah model moped popular, terutamanya di pasaran Vietnam, Malaysia dan Singapura. Model tersebut juga popular di pasaran Republik Maldives, sebuah negara kepulauan yang terletak di Lautan Hindi (Indian Ocean).

Untuk pasaran Maldives, model Honda Winner X yang ditawarkan ketika ini termasuklah model versi facelift terbaharu, yang diperkenalkan secara rasmi pada tahun lepas. Model tersebut tampil dengan tiga pilihan warna menarik iaitu Kelabu, Merah dan Hitam, di samping beberapa ciri terbaharu.

Ciri-ciri terbaharu itu ialah sistem Honda Smart Key (sistem kunci pintar), soket pengecas USB untuk kemudahan mengecas telefon bimbit dan gajet, rantai jenis O-ring (seal chain) yang lebih berdaya tahan, dan termasuklah perincian kecil baharu di bahagian panel meter digital dan sistem ekzos.

Spesifikasi teknikal lain adalah sama seperti model Honda RS-X 2023 di pasaran Malaysia. Setakat ini masih belum dapat dipastikan bilakah Boon Siew Honda akan melancarkan Honda RS-X versi facelift terbaharu ini, sama seperti yang dijual di pasaran Vietnam dan Maldives pada ketika ini.