Modenas akan melancarkan model terbaharu tidak lama lagi, dengan tagline “lebih kuat, lebih pantas dan lebih agresif”

Syarikat pengeluar motosikal tempatan Modenas pada tarikh 31hb. Ogos 2021, secara rasminya mengumumkan bahawa mereka akan melancarkan sebuah model motosikal terbaharu tidak lama lagi. Melalui video teaser yang disiarkan, model terbaharu itu hadir dengan tagline yang sangat menarik iaitu “lebih kuat, lebih pantas dan lebih agresif”.

Setakat ini belum dapat dipastikan model motosikal apakah yang bakal dilancarkan itu. Namun sekiranya model berkenaan mempunyai enjin yang kuat, kelajuan yang pantas dan reka bentuk yang agresif, adakah ianya Kawasaki Ninja ZX-25R? Atau mungkinkah ianya model Kawasaki Ninja 250 yang sebelum ini pernah muncul pada tahun 2020?

Atau boleh jadi juga ianya Modenas Dominar 400 generasi baharu yang kini dilengkapi dengan pelbagai naik taraf terkini. Atau model tersebut boleh jadi juga merujuk kepada model super moped Modenas yang selama ini dinanti-nantikan oleh ramai peminat setia di negara kita. Selain daripada empat model tersebut, adakah ianya model yang lain?

Agak sukar sebenarnya hendak meneka jenis model motosikal yang bakal dilancarkan oleh pihak Modenas pada ketika ini. Ini kerana Modenas sebelum ini telah melancarkan model-model yang dijenamakan semula daripada beberapa pengeluar dari luar negara. Apa pun sama-sama kita tunggu, dengan harapan model ini akan memberikan kejutan.