Web Analytics
Honda Wave 100 model tahun 2005 tampil dengan warna Kuning yang menarik perhatian ramai – Arena Motosikal

Arena Motosikal

Informasi Motosikal Terkini

Honda Wave 100 model tahun 2005 tampil dengan warna Kuning yang menarik perhatian ramai

Pada tahun 2005, Boon Siew Honda Sdn. Bhd. menawarkan model Honda Wave 100 yang didatangkan dengan empat pilihan warna menarik. Empat pilihan warna itu ialah Kuning, Biru, Perak dan Hitam. Warna paling menyerlah sudah tentulah warna Kuning yang terang, mungkin ianya eksperimen berani daripada pihak Boon Siew Honda.

Mungkin bagi sesetengah orang, warna Kuning seperti itu untuk sesebuah model kapcai kelihatan agak mencolok mata, namun untuk individu yang mahukan perhatian ramai, pilihan warna tersebut boleh dikatakan sangat sesuai sekali. Entah berapa unit agaknya model Honda Wave 100 berwarna Kuning itu berjaya dijual di pasaran tempatan.

Aspek spesifikasi memperlihatkan Honda Wave 100 itu dikuasakan enjin empat lejang bersesaran 97.1cc dengan teknologi CDI dan sejukan udara, dan menawarkan kuasa maksimum 8.9PS @ 8,000rpm. Enjin yang cekap dan jimat penggunaan petrol itu telah dipadankan kotak gear empat kelajuan yang menggunakan sistem dwiklac yang lancar.

Ciri-ciri menarik lain yang melengkapi model tersebut antaranya termasuklah tangki bahan api 3.7 liter, sistem penghidup elektrik dan tendang, reka bentuk meter kelajuan yang canggih dan inovatif dengan paparan jelas kedudukan gear, dan lampu depan dan belakang dengan cahaya lebih cerah dan jelas untuk tunggangan yang lebih selamat.

 
Arena Motosikal © 2023